Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2015. u Hrvatskom savezu udruga osoba s intelektualnim teškoćama održan je „Dan otvorenih vrata“, koji je organiziran u cilju upoznavanja javnosti s radom i aktivnostima Saveza i udruga članica.
DAN OTVORENIH VRATA 2015 SAVEZOSIT 032    DAN OTVORENIH VRATA 2015 SAVEZOSIT 030
 
Na „Danima otvorenih vrata“ posjetili su nas: voditeljica službe za pripremu i provedbu programa i projekata udruga iz Ministarstva socijalne politike i mladih gđa Anica Ježić, zatim savjetnica Pravobraniteljice za osobe sinvaliditetom gđa Andreja Makar, korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, nastavnici i učenici iz Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Zagreb, gdin Krešimir Miletić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te predstavnici Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, gđa Ljubica Ćuća i gdin Petar Kraljević.
Cijeli događaj bio je i medijski popraćen, a predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Mirjana Jakovčev novinarima je predstavila rad Saveza i udruga članica.
DAN OTVORENIH VRATA 2015 SAVEZOSIT 015
 
U prostorijama Saveza svi posjetitelji mogli su pogledati izložbu radova osoba s intelektualnim teškoćama, prezentaciju oradu Saveza i udruga članica, izložbu fotografija i kratke filmove snimljene na našim susretima i sportskim natjecanjima. Prikazana je i projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma „Lijepo mi je s tobom, znaš“, redateljice Eve Kraljević.
Zahvaljujemo svim gostima, donatorima, udrugama članicama, redateljici i producentima filma „Lijepo mi je s tobom, znaš“ te svima koji su na bilo koji način uveličali ovaj događaj.