U okviru Erasmus+ projekta Savez OSIT 28. i 29. rujna organizirao je partnerski sastanak projekta Inclu-Ageing, u Hotelu Dubrovnik, Zagreb.

Projekt „Inclu-Ageing“, pod nazivom Training of family members and guardians for inclusion of ageing adults with disabilities (Edukacija članova obitelji i skrbnika za inkluziju osoba s invaliditetom starije životne dobi, projekt br: 2021-1-PL01-KA220-ADU-000026916); je projekt u okviru ERASMUS+ programa KA220-ADU – Partnerstva za suradnju za obrazovanje odraslih.

Nositelj projekta je Sveučilište Maria Grzegorzewska (APS)/Poljska, a osim Saveza OSIT partneri na projektu su organizacije: Sveučilišni institut za rehabilitaciju (Uri-Soča)/Slovenija, ESTIA – Centar za podršku i socijalnu skrb za osobe s intelektualnim teškoćama/Grčka, Austrijska udruga inkluzivnog društva (AIS)/Austrija i Međunarodni centar za promicanje obrazovanja i razvoja (CEIPES)/Italija.

Raspravljalo se o dosadašnjim rezultatima projekta i planirao se tijek rada preostalih aktivnosti. Trenutno se radi na dovršavanju priručnika za roditelje, članove obitelji i skrbnike osoba s intelektualnim teškoćama starije životne dobi koji će biti dostupan na 7 jezika. Dogovarali smo plan za izradu edukativnih videa i HUB-a te program za održavanje „project piloting-a“ tijekom kojeg će ciljna skupina ocjenjivati rezultate programa i materijale nastale u projektu, a kasnije i konferenciju za stručnjake.

Cilj projekta je izraditi materijale za neformalnu edukaciju, za osnaživanje roditelja/skrbnika i članova obitelji starijih osoba s intelektualnim teškoćama, njihovo uključivanje i učinkovito sudjelovanje u društvenom životu.

Ciljnu skupinu i korisnike projekta čine odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, odnosno osobe u starijoj životnoj dobi, njihove obitelji i skrbnici, nevladine organizacije i stručnjaci, poput psihologa, edukatora i osoba koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama.

 

Web stranica projekta: https://incluageing.infoproject.eu/

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/Incluageing