Savjetovališna aktivnost Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama ustanovljena je na zahtjev udruga članica, kao i brojnih roditelja i obitelji radi pomoći unapređivanju kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i ostvarivanju njihovih prava.

Trenutno aktivno djeluju pravno i psihološko savjetovalište.

 

Savjetovališni programi namijenjeni su roditeljima i osobama s intelektualnim teškoćama, stručnjacima angažiranima u udrugama na provođenju aktivnosti s korisnicima udruga, kao i korisnicima suradničkih udruga, volonterima i studentima srodnih fakulteta.

Dosadašnji je rad u savjetovalištima rezultirao izradom i pripremom brojnih priručnika i različitih tiskanih materijala koji su nakon početka rada savjetovališta bili potrebni za nastavak što kvalitetnijeg informiranja korisnika ili je na njima utemeljen rad pojedinog savjetovališta.

Osnovna namjena Savjetovališta je pružanje prihvatljive podrške osobama s intelektualnim teškoćama, članstvu i udrugama članicama, putem informacija, publikacija, edukativnih radionica, tematskih tribina, predavanja, okruglih stolova i dr.

 

 

 

Pravno savjetovalište

Kliknite na naslov kako bi posjetili stranice Pravnog savjetovališta.

Psihološko savjetovalište

Kliknite na naslov kako bi posjetili stranice Psihološkog savjetovališta.