SAVJETOVALIŠTE ZA PSIHOLOŠKU POMOĆ

Unutar Saveza djeluje Psihološko savjetovalište.
Često se događa da su osobe jednostavno preopterećene sa svakodnevnim obavezama i skrbi oko svoga člana obitelji koji ima poteškoća u intelektualnom i socijalnom funkcioniranju. Događa se i da nemaju odgovarajuće oslonce u stresnim situacijama i potrebna im je stručna podrška u nošenju s problemima.

Psihološka-pomoć

Aktivnosti Savjetovališta odnose se i na psihološke radionice u udrugama članicama našega Saveza. Cilj radionica je osnaživanje roditelja i edukacija kako bi se što lakše mogli nositi s postojećom situacijom.

Kroz radionice roditelji i obitelji koji imaju člana s intelektualnim teškoćama dobivaju psihosocijalnu podršku te savjete, kako uz sve obaveze i aktivnosti koje zahtijeva skrb oko takvog člana, pronaći vrijeme za sebe. Također, provodi se i trening socijalnih vještina u kojima se uz vježbe i sudjelovanje roditelja nastoji približiti tehnike aktivnog slušanja i asertivne komunikacije.

RADNO VRIJEME PSIHOLOŠKOG SAVJETOVALIŠTA

Rad sa strankama:

Utorak i četvrtak, 12-14 h, osobni dolazak na razgovor u prostorije Saveza, Ilica 113, Zagreb.

Telefonskim putem i putem e-maila, psihološka podrška i savjetovanje omogućeno je svim zainteresiranim članovima svakim radnim danom.

KONTAKTIRAJTE NAS

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama
Ilica 113
10 000 Zagreb

Tel: 01/3773-105
Fax: 01/5573-318
Mob: 095/3058-445

e-mail: savezosit@savezosit.hr

 

KONTAKT OBRAZAC

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Predmet

Vaša Poruka

 Dajem suglasnost za prikupljanje i obradu unesenih podataka u svrhu mogućnosti povratnog kontakta. U svakom trenutku možete zatražiti korekciju i brisanje podataka.


Zanimljivosti iz svijeta psihologije

Ovdje pogledajte ostale članke iz kategorije Zanimljivosti iz svijeta psihologije

NovostiPravno savjetovališteProgrami i projektiProjektiPsihološko savjetovališteZakoni i propisiZanimljivosti iz svijeta psihologije

Katalog prava djece s teškoćama u razvoju i psihološka podrška roditeljima

Dana 4.11.2016. uspješno je završen projekt financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pod nazivom „Osnaživanje i edukacija roditelja u prvim fazama …

Read more 0 Comments

Kutak za roditelje

Ovdje pogledajte ostale članke iz kategorije Kutak za roditelje

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann