U sklopu financiranja programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom Grada Zagreba, Savez provodi projekt „Informatičke radionice za osobe s intelektualnim teškoćama“.

Cilj projekta: Uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u sve aktivnosti modernog društva kroz stjecanje osnovnih vještina i znanja pri korištenju računala, a u svrhu svladavanja novih znanja koja će im pomoći kod zapošljavanja na otvorenom tržištu rada.

Informatičke radionice će se održati 19. i 20. rujna 2019. godine u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Ilica 113, u trajanju od 8.30. – 10.30. sati, a sljedeća radionica održat će se u listopadu 2019. godine.

Edukacije će provoditi educirani stručnjak Marijan Jurešić, informatičar, a program se sastoji od korištenja osnovnih alata koji služe za zabavu u slobodno vrijeme (crtanje u programu MS Paint, slušanje glazbe) i svladavanje vještina koje će koristiti u poslovnom okruženju (slanje i primanje e-maila, pretraživanje internetskih stranica, pisanje u programu MS Word).

Na radionici će sudjelovati članovi Udruge za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Grada Zagreba i korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb.

savez-logo                                                                 zg-logo

 

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama                       Grad Zagreb