Dana 01. kolovoza 2014. godine, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Varaždinske županije i Grada Ludbrega, u 12 sati u “KUĆI SUNCA”, održana je Svečana sjednica udruge “LUDBREŠKO SUNCE”, povodom Dana Udruge 05. kolovoza, 18 godina rada Udruge i 10 godina rada “KUĆE SUNCA”.

Predsjednica udruge gospođa Ruža Zlatar prezentirala je rad Udruge od njezina osnivanja do sada, s posebnim naglaskom na posljednjih 10 godina, jer su u tom razdoblju ostvareni najvažniji projekti Udruge.

Na svečanoj sjednici bili su prisutni gradonačelnik Grada Ludbrega gospodin Dubravko Bilić, zamjenica gradonačelnika gospođa Vera Jadanić, predstavnice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Tija Osmanović, stručna tajnica Saveza i Srđana Selak, stručna suradnica psihologinja, zatim ravnatelj Srednje škole Ludbreg, ravnateljica dječjeg vrtića „Radost“ Ludbreg, predstavnici Gradske organizacije Crvenog križa Ludbreg, policije, Centra za socijalnu skrb, općina, medija, udruga, donatori, članovi udruge i njihovi roditelji.

Nakon završetka svečanog djela sjednice, slijedio je prigodan program u izvedbi korisnika “KUĆE SUNCA”, a u nastavku druženja zabavljao nas je tamburaški sastav “LUN-MLA” iz Lunjkovca. Otvorena je i izložba slika pod nazivom “DAR LJUBAVI”, koje se mogu pogledati u “KUĆI SUNCA”.

U ime predsjednice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Mirjane Jakovčev, prisutnima se obratila stručna tajnica Hrvatskog Saveza Tija Osmanović, pročitavši pismo predsjednice u kojem se naglašava presudan značaj uloge civilnog društva u pružanju potpore najranjivijim članovima društva. Potrebu za organiziranim i sustavnim pružanjem takve pomoći naročito su prepoznale roditeljske udruge, a jedna od najuspješnijih i najkvalitetnijih takvih udruga unutar našega Saveza je LUDBREŠKO SUNCE, koja je zahvaljujući svojoj predsjednici gospođi Ruži Zlatar značajno utjecala na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Hrvatski savez iskreno i od srca čestita svim članovima i zaposlenicima “Dan udruge” te želimo da svoja bogata znanja i iskustva prenose i drugim udrugama članicama, kako bi i one poboljšale i razvijale svoje programe, jer trebamo učiti jedni od drugih, a “ZAJEDNO SMO JAČI”