Održana su prva dva ciklusa informatičkih radionica u prostorijama Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Zagrebu i to 18.-19. i 27. rujna 2019. te 7.-9. listopada 2019. godine. Edukacije je proveo educirani stručnjak Marijan Jurešić, informatičar, a program se sastojao od edukacije korištenja osnovnih alata koji služe za zabavu u slobodno vrijeme (crtanje u programu MS Paint, slušanje glazbe) i svladavanje vještina koje se mogu koristiti i u poslovnom okruženju (pretraživanje internetskih stranica, pisanje u programu MS Word).

Radionice su provedene u sklopu projekta “Informatičke radionice za osobe s intelektualnim teškoćama” u okviru financiranja programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom Grada Zagreba.

Prvu radionicu posjetila je predsjednica Saveza Mirjana Jakovčev i poželjela uspješan rad svim sudionicima.

Sudjelovali su predstavnici Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba i Centra za rehabilitaciju Zagreb. Zajedno smo slušali, radili i malo se zabavili. Ovim putem pozdravljamo sve sudionike koju su bili i više nego odlični i odazvali se našem pozivu.

dscn5520  dscn5534

dscn5526  dscn5521

zg

                    Grad Zagreb