U okviru provedbe projekta Platforma 50+, koji se realizira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda u suradnji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) i 11 saveza te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu provodi se istraživanje na temu “Asistivne tehnologije u 21. stoljeću – primjena i perspektive”. Istraživanje se odnosi na područje Grada Zagreba, Osječko – baranjske županije, Primorsko – goranske županije i Splitsko – dalmatinske županije.

Cilj istraživanja je utvrditi iskustva i izazove s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u primjeni asistivne tehnologije.

Kao što je u Anketnom upitniku istaknuto “Asistivne tehnologije su bilo koji uređaj, oprema, računalni program ili drugi proizvod korišten za povećanje, održavanje ili poboljšanje funkcionalnih sposobnosti osoba s invaliditetom“.

Najljubaznije vas molimo da odvojite kratko vrijeme i u cijelosti ispunite upitnik (molimo odgovoriti na sva pitanja jer u protivnom upitnik nije valjan). Molimo vas da potaknete i pružite podršku vašim članovima/osobama s invaliditetom, osobama s intelektualnim teškoćama u ispunjavanju upitnika jer je uzorak osoba s invaliditetom koji smo do sada dobili premalen.

Svakako molimo upitnik popunite do 10. veljače 2022. godine.

Upitnik za roditelje se nalazi na poveznici https://limesurvey.srce.hr/655187?lang=hr

Upitnik za osobe s intelektualnim teškoćama: 

Download (DOC, Unknown)

Vaši odgovori značajni su jer je projektu cilj doprinijeti poboljšanju kvalitete re/habilitacijskih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Unaprijed vam se zahvaljujemo.