Kuća ljudskih prava Zagreb organizirala je 26. ožujka 2019. u Novinarskom domu Godišnju konferenciju o ljudskim pravima: pregled stanja u 2018. godini, na kojoj je sudjelovala predstavnica Saveza Božena Kuk. U dvjema Panel raspravama konferencije raspravljalo se o stanju ljudskih prava i o najvećim problemima i izazovima koji su obilježili 2018. godinu u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Godišnji izvještaj «Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja u 2018. godini» donosi pregled najvažnijih problema, izazova i otvorenih pitanja koji su u prošloj godini negativno utjecali na zaštitu i promociju ljudskih prava u Hrvatskoj.

I nakon višegodišnjih kašnjenja Hrvatska i dalje nema temeljne javne politike zaštite i promocije ljudskih prava, poput Nacionalnog plana zaštite i promocije ljudskih prava, Nacionalne politike ravnopravnosti spolova i drugih javnih politika. Također, propustila je ratificirati važne međunarodne konvencije poput revidirane Europske socijalne povelje i UN-ove Konvencije o sprječavanju prisilnih nestanaka.

Cijeli izvještaj možete pročitati ovdje:

http://www.kucaljudskihprava.hr/wp-content/uploads/2019/03/Ljudska-prava-u-Hrvatskoj-2018.pdf