Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak je povodom 9. obljetnice rada ureda, na sastanku održanom 4.7.2017. u Hrvatskom saboru, osnovala Stručni savjet čiji su članovi osobe raznih profila koje su se u proteklih osam godina aktivno uključivale u aktivnosti pravobraniteljstva prilikom zalaganja za prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Stručni savjet sastoji se od 15 članova i njihovih zamjenika. Članovi Savjeta imenovani su na prijedlog pravobraniteljice na temelju dosadašnje suradnje na oblikovanju prijedloga izmjena propisa i drugih inicijativa na području zaštite prava osoba s invaliditetom.

Na održanom osnivačkom sastanku Anka Slonjšak predstavila je:

  • Plan rada pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za razdoblje od 1.7. – 31.12.2017. godine, u promotivnim aktivnostima i praćenju provedbe zakona, strategija i međunarodnih dokumenata u RH,
  • Sporazum  o osnivanju Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i
  • Plan i program rada Stručnog savjeta za razdoblje od 1.7.- 31.12.2017. godine. Članovi Stručnog savjeta ukratko su predstavili svoj rad te ciljeve i djelatnosti svojih organizacija.