Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod u petak 20. ožujka 2015. godine organizirala je u gradskoj knjižnici Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu završnu konferenciju projekta  Comprehensive Care to the Families with Dependent Member – Community4family koji je financiran iz IPA IV – razvoj ljudskih potencijala.

 

Cilj projekta bio je doprinijeti jačanju socijalne inkluzije i prevencije institucionalizacije ugroženih socijalnih skupina kroz unaprjeđenje postojećih socijalnih usluga u zajednici za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji. Projekt je doprinio jačanju ekonomske aktivnosti obitelji, poboljšanju podrške i usklađenju obiteljske i radne uloge.

 

Na završnoj konferenciji, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod, Mirjana Jakovčev, predstavila je ukratko provedeni projekt te je okupljenima prikazan kratak film o održanom kampu u Termama Tuhelj i Termama Jezerčica.

Projekt se provodio na području: Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-Križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije.

Okupljenima su se obratile i predsjednice partnerskih udruga: Ana Pribanić iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Rijeka, Nada Boras iz Udruge za osobe s mentalnom retardacijom „Radost“ Ploče i Sonja Ninić Ševo iz Udruge za osobe s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i predstavnici udruga iz Bjelovara, Orahovice, Rijeke; Ploča i Šibenika, predstavnice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te  predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, Centra za socijalnu skrb i mnogi drugi.

stanovi 084