Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama u sklopu Centra znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva organizirao je Team building u Italiji, Padova od 16. – 18. listopada 2017. godine na kojem su sudjelovali predsjednica i zaposlenice Saveza te članovi Glavnog odbora. Tema Team buildinga bila je posjet zadrugama Centro Diuremo Disabili Amica Luna Paese i Volti Soc. Coep Sociale što doprinosi prijenosu dobre prakse, razmjeni iskustava i međunarodnoj suradnji. Na putu prema Padovi posjetili smo Veneciju, obišli grad i Muzej murano stakla.

U zadrugama smo upoznali neke od korisnika i upoznali se s njihovim radom kao što je sudjelovanje u kreativnim radionicama npr. izrada predmeta od keramike i oslikavanje keramike, šivanje, izrada goblena, rad na računalu i sl. Isto tako, obišli smo imanje na kojem uzgajaju voće i povrće te trgovinu u kojoj prodaju svoje proizvode, a isto tako i proizvode drugih članova zadruge.

Po završetku službenog dijela Team buildinga posjetili smo Baziliku Sv. Ante Padovanskog u Padovi gdje je organizirana misa na hrvatskom jeziku i obilazak grada. Pri povratku u Zagreb posjetili smo grad Trst.

  dscn3832