Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama poziva Vas na obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama pod motom:

„Stavi naočale – promijeni pogled“ 16. svibnja 2019.  godine s početkom u 9.00 sati do 19.00 sati u Parku Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu.

Svečano obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradonačelnika Grada Zagreba u okviru provođenja aktivnosti Centra znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U sklopu programa predstaviti će se osobe s intelektualnim teškoćama sa svojim kulturno-umjetničkim nastupima, a na štandovima će izložiti svoje kreativne ručne radove.

U tijeku cjelodnevnog događanja prisutne će zabavljati glazbeni program uz koji će svi moći zaplesati.

 

HODOGRAM

9.00 – 19.00 sati : prezentacija uradaka iz kreativnih radionica udruga članica Saveza na  postavljenim štandovima

11.00 sati : Okrugli stol  na temu „Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada – pitanja i odgovori“, koji će se održati u Zagrebu, Ilica 113, u prostoru 4Sobe Kreativni laboratorij (u prizemlju, ulaz sa Ilice 113).

13.00 sati :  Program

– Pozdravna riječ pokrovitelja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i
socijalnu politiku, Gradonačelnika Grada Zagreba i organizatora
predsjednice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

– Predstavljanje udruga osoba s intelektualnim teškoćama – članica Saveza
kroz prigodan program: folklorne skupine, plesne skupine, recitacije i sl.

 

Od 15.00 sati : druženje članova udruga s građanima, dijeljenje naočala – simbola podrške osoba s intelektualnim teškoćama.

Veselimo se Vašem dolasku!