Predsjednica Saveza Mirjana Jakovčev, 30. studenog 2017. godine, u prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom sastala se s Predsjednikom Vlade Republike Hrvatske i predstavnicima saveza osoba s invaliditetom. Na sastanku su, uz predstavnike saveza osoba s invaliditetom, nazočili i saborska zastupnica Ljubica Lukačić te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, kao i ministri Vlaho Orepić, Ante Šprlje, Zdravko Marić, Lovro Kuščević, Oleg Butković, Milan Kujundžić, Nada Murganić, Pavo Barišić i Nina Obuljen Koržinek.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da je susret s predstavnicima saveza osoba s invaliditetom koji je održan prije godinu dana svojevrsni putokaz za djelovanje i aktivnosti Vladi RH, koja kroz različite resore skrbi o osobama s invaliditetom.

Predstavnici udruga u raspravi su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću u praksi te su sugerirali mogućnosti njihova rješavanja. Premijer je naglasio otvorenost Vlade za suradnju te njenu opredijeljenost za politiku uključivanja osoba s invaliditetom u svim područjima društvenog života. Premijer je naglasio da je zaposlenost osoba s invaliditetom nesumnjivo najbolji oblik socijalne uključenosti i osobnog zadovoljstva svake osobe. Stoga će poticati zaštitno zapošljavanje i sve druge oblike uključivanja osoba s invaliditetom u svijet rada. Kazao je da se njegova Vlada već prvoga dana mandata susrela s problematikom osobnih asistenata, te je osigurala sredstva za nastavak njihova rada.

Nadalje, kazao je da su u tijeku tri javna natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava i to za otvaranje novih radnih mjesta i održavanje zaposlenosti u integrativnim i zaštitnim radionicama, za dodjelu sredstava za programe inovativnog zapošljavanja te za dodjelu posebnih sredstava za održavanje zaposlenosti u zaštitnim i integrativnim područjima.

Nadalje, u vezi prava iz sustava socijalne skrbi raspravljalo se o mogućnosti zadržavanja osobne invalidnine i nakon zapošljavanja osoba s invaliditetom, te o korekciji visine osobne invalidnine i doplatka za pomoć i njegu koje bi se trebale povećati u 4.mjesecu. Raspravljalo se i o mogućnosti da status roditelja njegovatelja obuhvati i odrasle osobe. Također je naglašeno da je u pripremi Pravilnik o kvotama za zapošljavanje osoba s invaliditetom. 

Predsjednica Saveza je upitala ima li se u planu širiti mreža usluga, na što joj je odgovoreno da razumiju s kakvim se problemima susreću, i da rade na tome da se mreža socijalnih usluga proširi.