Dana 7. veljače 2018. godine u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je Okrugli stol na temu „Razvoj društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj“ koji su organizirali Centar UP2DATE i Udruga VISOKI JABLANI, na kojemu su prisustvovale zaposlenice Saveza Božena Kuk i Tija Osmanović.

Na Okruglom stolu sudjelovala je među ostalima, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Katarina Ivanković Knežević, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

U svom je izlaganju spomenula kako su društveni poduzetnici tek pojedinci za koje su se u posljednje vrijeme počela osiguravati financijska sredstva iz europskih fondova. Istaknula je projekte i natječaje koji se planiraju otvoriti u ovoj godini kao „Jačanje poslovanja za društveno poduzetništvo – faza I“ koji će biti objavljen do kraja ožujka 2018. godine. Poziv je planiran u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a ukupna vrijednost planirana za ovaj Poziv iznosit će 40 milijuna kuna.

Mihaela Jović Karešin, predsjednica Udruge VISOKI JABLANI i voditeljica projekta RePlast 3D kazala je kako je cilj njihovih projekata u društvenom poduzetništvu rast zapošljavanja posebice teže zapošljivih osoba i osoba s invaliditetom.