Dopredsjednici Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Ozren Catela i Mario Blaha te zaposlenica Saveza Tija Osmanović tijekom službenog posjeta Beču 23. i 24.10.2018. posjetili su Europsku udrugu osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji (Inclusion Europe) te Agenciju Europske unije za temeljna prava (FRA).

Tom prilikom održano je niz sastanaka s predstavnicima ureda Pravobranitelja osoba s invaliditetom te Ministarstva pravosuđa Republike Austrije tijekom kojih su raspravljeni modeli dobre prakse te zakonodavni okvir zaštite prava osoba s invaliditetom.

Direktor Inclusion Europe g. Milan Šveřepa upoznao je prisutne predstavnike iz Hrvatske, Češke, Francuske, Bugarske, Norveške, Austrije i Poljske sa strategijama i planovima za razdoblje do 2022. godine te predložio suradnju u budućem radu.

Tijekom zajedničkog susreta posebno se naglašavalo pravo osoba s intelektualnim teškoćama na život u zajednici te pravo na njihov politički angažman.

Tijekom večernjih sati predstavnici austrijskog nacionalnog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama upoznali su goste s lokalnim znamenitostima.