U četvrtak, 14.9.2017. predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama Mirjana Jakovčev je zajedno s magistricama edukacijske rehabilitacije Andreom Gašpar i Patricijom Karaman posjetila Grad Slatinu gdje su ih ugostili predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.

Na održanom sastanku razgovarali su o podršci udruzi članici Saveza: Društvu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Slatina.

Predsjednica Mirjana Jakovčev naglasila je važnost i potrebu za adekvatnijim prostorom za rad udruge koji će omogućiti kvalitetniji rad s osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim roditeljima, a unapređenje rada udruge omogućit će podizanje razine svijesti javnosti o pitanjima koja se tiču osoba s intelektualnim teškoćama što znači pristupačnost, participaciju, jednakost, zapošljavanje, odgoj i obrazovanje, socijalnu zaštitu, zdravstvo i druga područja svakodnevnog života.

Na kraju sastanka zaključeno je da Grad Slatina podržava rad udruge na način da će im pomoći financijski i osigurati adekvatniji radni prostor gdje će moći učinkovitije ostvarivati svoje ciljeve, omogućiti roditeljima redovita okupljanja na radionicama i djelovanje u cilju unapređenja kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama.

Tijekom posjeta Andrea Gašpar održala je radionicu za roditelje i osobe s intelektualnim teškoćama o važnosti uključivanja u udrugu te važnost samozastupanja i aktivnog sudjelovanja u aktivnostima lokalne zajednice. Nakon održane radionice održan je Okrugli stol na temu: “Osnaživanje i podrška Društvu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Slatina” na kojem su donesene smjernice za daljnji rad i aktivnosti udruge čija je misija promicanje i zaštita prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama, njihovo kvalitetno i ravnopravno sudjelovanje u svim segmentima društva te direktan rad s korisnicima.