U Zagrebu je 6.12. održan 5. termin pilot edukacije projekta IDEAL koja je vezan uz učenje korištenja digitalnih tehnologija u svakodnevnom životu osoba s intelektualnim teškoćama. Na edukaciji je sudjelovalo 20 korisnika iz Hrvatske, od kojih je dio sudjelovao online. Predavači tj. partneri na projektu su iz Hrvatske i Slovenije, te se predavanja provode u hibridnom obliku – uživo i online.

Na ovom predavanju sudionici su imali priliku naučiti nešto više o poučavanju o digitalnim vještinama te metodama za poučavanje osoba s intelektualnim teškoćama.

naslovna-edukacija-pilotska-1

Ova objava dio je projekta IDEAL (Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities) kojim želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu. Projekt je sufinancirala Europska unija s ukupno odobrenim iznosom sredstava od 60.000 €

Prijavitelj projekta (koordinator) je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a projektni partneri su Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, Slovenija. Trajanje projekta je 12 mjeseci s početkom od 01.03.2021, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt s više korisnika u okviru programa ERASUM+ s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.

Više na: www.mobilnost.hr