Predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama (tadašnji naziv: Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom), mr.sc. Mirjana Jakovčev te djelatnice Tija Osmanović i Srđana Šimac sudjelovale su na edukaciji „Od projektne ideje do uspješne prijave na ESF natječaj“, koja se održala u Hotelu Antunović u Zagrebu, dana 26. i 27. siječnja 2015.

Edukacija je održana u sklopu projekta “Priprema projekata i podrška ESF korisnicima” kojeg provodi WYG International, a čiji je glavni partner u projektu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Edukacija je provedena u obliku dvodnevnih radionica za potencijalne prijavitelje za otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) objavljen pod brojem 2.3.05 „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Ovaj natječaj objavljen je u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.“, a objavilo ga je Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Sudionici su imali priliku usvojiti i unaprijediti praktična znanja i vještina potrebne za razvijanje uspješnih, relevantnih i izvedivih projektnih ideja za prijavu na natječaj.