????????

zaglavlje

Projekt financiran je u okviru programa IPA IV – razvoj ljudskih potencijala.

Projekt Comprehensive Care to the Families with Dependent Member – Community4family je financiran u okviru programa IPA IV – razvoj ljudskih potencijala. Vrijednost projekta je 195.109,36 EURO, a sufinanciranje od strane Europske unije iznosi 168.945,20 EUR, tj. 86,29 %.

Projekt se provodi na području: Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske,Dubrovačko-neretvanske,Virovitičko-podravske,Koprivničko-Križevačke,Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne inkluzije i prevencije institucionalizacije ugroženih socijalnih skupina kroz unaprijeđenje postojećih socijalnih usluga u zajednici za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji. Projekt doprinosi jačanju ekonomske aktivnosti obitelji, poboljšanju podrške i usklađenju obiteljske i radne uloge. Zaposleni roditelji će uspjeti zadržati postojeće poslove, a pet roditelja iz svake partnerske udruge osnažit će svoje kompetencije u svrhu zapošljavanja. U vrijeme trajanja projekta zaposlit će se u cijelosti pet roditelja u poludnevnom boravku radeći s korisnicima u inovativnim radionicama s drvetom , na tkanju tepiha i u kreativnoj radionici. Tijekom projekta bit će organizirana dva kampa. Jedan kamp bit će organiziran za osobe s intelektualnim teškoćama u kojem će se osobe kroz Gestaldt terapiju pokretom, bojom i rekreacijskim aktivnostima osnažiti za uključivanje u život lokalne zajednice.U drugom kampu roditelji će po prvi puta biti odvojeni od svog ovisnog člana obitelji, sudjelovat će na raznim radionicama za oslobođenje od stresa i edukativnim radionicama o suživotu sa svojim ovisnim članom. U projekt je uključeno deset udruga članica Hrvatskog Saveza čiji će predsjednici, tajnici, voditelji klubova biti uključeni u edukaciju za osnaživanje rada udruga i za rad u inovativnim radionicama. Tijekom projekta odvijat će se radionice za osnaživanje roditeljske uloge, radionice o spolnosti i osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod nositelj je projekta, a projektne aktivnosti provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Udrugom za osobe s mentalnom retardacijom „Radost” Ploče, Udrugom Šibensko-kninske županije “Kamenčići” i Udrugom Rijeka.

U nastavku možete pogledati prezentacije kroz koje se predstavljaju nositelji i partneri projekta te Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom te možete saznati više o njihovom radu i aktivnostima.

PPT PREZENTACIJE UDRUGA:

Prezentacija: Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom 

Prezentacija: Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod

Prezentacija: Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Klub Srce Rijeka

Prezentacija: Udruga za osobe s mentalnom retardacijom Šibeniko-kninske županije Kamenčići

Prezentacija: Udruga za osobe s mentalnom retardacijom Radost Ploče

 

 

Sveobuhvatna briga za obitelj s ovisnim članom – ZAJEDNICA ZA OBITELJ

Projekt doprinosi jačanju ekonomske aktivnosti obitelji, poboljšanju podrške i usklađivanju obiteljske i radne uloge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvi sastanak projektnog tima održan 28.listopada 2013. u Hrvatskom savezu udruga za osobe s mentalnom retardacijom Ilica 113, Zagreb

projektni tim

Drugi sastanak projektnog tima održan 31.01.2014 u Hrvatskom savezu udruga za osobe s mentalnom retardacijom Ilica 113, Zagreb

 


Triplijan projekta:

trip1

trip2