Radionica “Komunikacija u svrhu postojanja” u organizaciji Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih i Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir održana je 5. srpnja 2018. godine u Zagrebu.

Treća serija radionica “Znanjem do uključenosti” u sklopu Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj obuhvatila je sljedeće teme: kako komuniciramo s javnošću, a kako s donatorima te kako bismo to trebali činiti da bismo bili uspješniji u svojem radu. Uz osvrt na specifičnosti komunikacije s osobama s različitim vrstama invaliditeta, načine prezentacije problematike osoba s invaliditetom i slike u javnosti iznio je dr. sc. Marko Buljevac iz Studijskog centra socijalnog rada.

Vojin Perić iz Kazališta slijepih i Kristijan Bezuh iz Dodir arta objasnili su kako se kulturno stvaralaštvo osoba s invaliditetom koristi za promociju.

“Svakodnevno radimo na tome da se svi naši zaposlenici, bez obzira na različitosti, osjećaju uključeni u radnu okolinu i u tome smo uspješni. Trenutačno zapošljavamo više od 100 osoba s invaliditetom i ne zaustavljamo se na tome“, rekla je u svojem izlaganju Bruna Kostelac Košir, direktorica INA Razvoja i obrazovanja, pozvavši predstavnike saveza i udruga osoba s invaliditetom na pojačanu suradnju u tom području.

Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova i Nikolina Bradić Belobrajdić iz Korporativnih komunikacija Ine iznijele su primjere učinkovite komunikacije s javnošću i s donatorima u svrhu prikupljanja sredstava za djelovanje organizacije, načine na koji uspostaviti kvalitetan odnos s donatorima i važnost komunikacije o misiji organizacije.

Suradnju saveza udruga osoba s invaliditetom u 8. Centru znanja za društveni razvoj financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a u radionicu se uključila i INA d.d. kroz projekt SpajaLICA HUB.