Dana 29. studenog 2013. godine u prostorijama Saveza održana je uvodna konferencija  (Open conference)  predstavljanje projekta Comprehensive Care to the Families with Dependent Member- Community4family.

 Konferenciju je otvorila predsjednica Saveza i predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod, Mirjana Jakovčev. U uvodu je kratko prezentirala EU projekt i rad svoje udruge. Nakon toga prezentaciju rada svojih udruga održale su, Nada Boras u ime Udruge za osobe s mentalnom retardacijom “Radost” Ploče, Sonja Ninić Ševo u ime Udruge Šibensko-kninske županije “Kamenčići” te Anica Pribanić u ime Udruge za osobe s mentalnom retardacijom Rijeka, dok je Hrvatski Savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom predstavila Ivana Mance.

 Događanje su uveličali Marica Mirić predstavnica SOIH-a, Brankica Meić u ime Ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, predstavnica Ureda za udruge Vlade RH, predstavnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te predstavnici udruga članica Saveza.