U Hrvatskom savezu udruga za osobe s mentalnom retardacijom, 29. studenog 2013. s početkom u 11 sati održat će se uvodna konferencija (Open conference) predstavljanja projekta Comprehensive Care to the Families with Dependent Member- Community4family koji je financiran u okviru programa IPA IV – razvoj ljudski potencijala. Vrijednost projekta je 195.109,36 Eura, a sufinacianje od strane EU iznosi 168.945,20 EUR, tj. 86,29 %.

Projekt se provodi na području: Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske,Dubrovačko-neretvanske,Virovitičko-podravske,Koprivničko-Križevačke,Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne inkluzije i prevencije institucionalizacije ugroženih socijalnih skupina kroz unaprijeđenje postojećih socijalnih usluga u zajednici  za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji. Projekt doprinosi jačanju ekonomske aktivnosti obitelji, poboljšanju podrške i usklađenju obiteljske i radne uloge. Zaposleni roditelji će uspjeti zadržati postojeće poslove, a pet roditelja iz svake partnerske udruge osnažit će svoje kompetencije u svrhu zapošljavanja. U vrijeme trajanja projekta zaposlit će se u cijelosti pet roditelja u poludnevnom boravku radeći s korisnicima u inovativnim radionicama s drvetom , na tkanju tepiha i u kreativnoj radionici. Tijekom projekta bit će organizirana dva kampa. Jedan kamp bit će organiziran za osobe s intelektualnim teškoćama u kojem će se osobe kroz Gestaldt terapiju pokretom, bojom i rekreacijskim aktivnostima osnažiti za uključivanje u život lokalne zajednice. U drugom kampu roditelji će po prvi puta biti odvojeni od svog ovisnog člana obitelji, sudjelovat će na raznim radionicama za oslobođenje od stresa  i edukativnim radionicama o suživotu sa svojim ovisnim članom. U projekt je uključeno deset udruga članica Hrvatskog Saveza čiji će predsjednici, tajnici, voditelji klubova biti uključeni u edukaciju za osnaživanje rada udruga i za rad u inovativnim radionicama.Tijekom projekta odvijat će se radionice za osnaživanje roditeljske uloge, radionice o spolnosti i osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod nositelj je projekta, a projektne aktivnosti provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Udrugom za osobe s mentalnom retardacijom „Radost” Ploče,  Udrugom Šibensko-kninske županije “Kamenčići” i Udrugom Rijeka.